2013. március 29., péntek

Wpf #2 Új DataContext

Folytatva az előző blogban elkezdett adatkötést elég nyilvánvaló, hogy a DataContext viszonylag ritkán lesz a XAML leíráshoz tartozó mögöttes kód. Az új beállításhoz az eddig létrehozott adatokat egy új osztályban kell tárolni.



Az újonnan létrehozott osztálynak mindenképp meg kell valósítania az INotifyProperty interface-t. Az Interface megköveteli a PropertyChanged eseményt. A WPF ezen az eseményen keresztül kap értesítést, hogy egy tulajdonság értéke megváltozott.

Az eddigi publikus tulajdonság deklaráció is változtatást igényel. A privát adatmezőhöz tartozó publikus tulajdonság tartalmaz egy egyszerű get és set elérést. A set-ben látható értékadást mindenképpen követnie kell az előbb említett eseményt meghívó metódusnak. Az átadott paraméter pedig a publikus tulajdonság neve kell, hogy legyen

Mindezek után az eddig kód az alábbiakban változik:


A ViewModel létrhozása után a DataContext felveszi az értékét. Mivel az osztálynak van egy publikus tulajdonsága TextValue névvel, így az XAML-ben található adatkötés továbbra is megtalálja és megjeleníti.

Az XAML kód változatlan marad:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése